Första advent

God jul i förskott!

Idag ska jag plugga lite, och så har jag och Papi adventspyntat. Trevligt, så nu står det en röd adventsljusstake (Tredje plats för världens längsta ord?!) i mitt rum.

Sen ska jag och Papi iaf åka och handla, och sen kanske få baka pepparkakor.

Har lite ont i halsen, så idag håller jag alla tummar jag har, att jag inte ska bli sjuk!
Glad(/God?) första advent!


Mys!,
Lina♥

 


Promenix

Japp, nu har jag nyligen varit på en liten promenix á 45 min. Jag blev sugen på att gå lite och få lite frisk luft när jag bara varit hemma hela dagen, samt att min simträning var inställd.

Och vet ni, på tillbaka vägen blev jag efterföljd av en bil, trodde jag. Det var egentligen pappa som frågade om jag ville åka med honom hem, eller gå- fast det hörde ju inte jag, hade musik i öronen. Men sen märkte jag det och då följde jag med, hade typ ändå bara tre minuter hem.

Resten av kvällen kanske jag kollar på en film eller någe.

Kram,
Lina♥

Lördag prydd med "snöpölse" *

Hej hopp frusna lingonbär!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag ska nog plugga lite, bara lite, och sedan vet jag inte mer. Men imorron ska jag och Papi dekorera huset med adventprylar, mysigt.

Glömde att berätta om igår innan jag och Fillan varit på friskis. För när vi kommit hem till mig (efter att vi varit hos Fillan och hämtat träningskläder) så skulle vi ju äta lite, och då hade jag tänkt pannkakor, fast det fanns bara två kvar hemma, så då bar det iväg till konsum, fast de var slut där. Så då skulle vi köpa potatiskrocketter och äta tillsammans med köttbullarna vi hade hemma, så vi köpte det och gick hem. Men då var köttbullarna, hemma, slut, jag fattade ingenting, vi måste ha ett äta-köttbullar-monster hemma, eller någe.

Jaja, ha det nu supermysigt med familj och vänner! ♥,
Lina


*
Lill-Linas ordbok: Snöpölse= Mycket snö


Fredag med Fillan och annat trevligt folk<3

God afton!

Har nyligen varit på Friskis och Svettis "Dans jympa"- det var riktigt kul! Enligt mig iaf. Fillan tyckte att det var "skittråkigt", hon har aldrig gillat dans. Hon sa att hon aldrig ville åka dit igen med mig, så vi får se vem jag åker med nästa gång! 
 

Hur kommer det sig att alltid när jag blir svettig, så blir jag helt tomatröd i ansiktet?! Det är lite pinigt, det måste jag få erkänna, och det stör mig rejält. Nää, usch!

Iaf, idag i skolan började vi 9.40, det var riktigt trevligt! Och sedan slutade vi cirkus 12.10.

Nu ska jag och Papi laga middag, antingen tacos eller hemlagad pizza tror jag.

Ha det riktigt trevligt i detta fredagsmörker, kramar,
Lina♥


Mr Sandman

Hm.. nu undrar ni nog vem detta är?

Det är faktiskt John Blund på engelska. John Blund var enligt de gamla historierna en liten pojke(man?) som strödde magisk sand i folks ögon, så att de somnade. Beviset på att han finns, säger man, är de så kallade "torkade tårarna" som man kan hitta där i ögon vrån ibland.

Detta blev värsta faktainlägget, men det är väl bra med variation? ♥

Nu ska jag snart somna in i drömmarnas land, antingen med John Blunds hjälp eller inte. ♥

Söta John Blund♥

Kramar,
Lina♥

Icke blogglust?

Kära bloggläsare!
Bara en liten fråga, när ni inte är sugna på att blogga, överhuvudtaget, brukar ni då skriva tråk-inlägg eller inte skriva alls, eller gör ni på någe annat intressant sätt?

Hehe, kom bara att tänka på det för några minuter sedan.

Kram,
Lina


Hali hallå i stugan!

Hur mår ni i detta snöiga väder?
Själv tycker jag att det är riktigt jobbigt, när det är halt ute, näsan rinner och bussar kommer försent. Förra årets tuffa vinter fick till exempelvis min rara vän Fjodor ( www.ffillann.blogg.se ) stå och vänta på busshållsplatsen 40 minuter extra! Usch, säger jag bara. Usch, fy och blä!

Idag då, hade jag matteprov, det gick väl ganska bra, eller tja... Jag hoppas det iaf. Sen slutade jag och de andra flickorna i klassen efter lunch, för pojkarna skulle simma på idrotten, vilket vi gjorde förra veckan.

Sedan har jag dans idag, det ska bli riktigt kul! Och imorron ska jag och Fjodor kanske gå på dansjympa på Friskis, det ska också bli riktigt trevligt!

Simma lugnt!

Ibland så säger jag lite fel, när jag ska prata fort. Här nedan ser ni några exempel:

  • Norg elkhund (Norsk älghund)
  • Rocka lysten (Rycka loss den)
  • Fnittermås (Skrattmås)
  • Magpåse (Magsäck)

Och sen idag, på musiken, så sa jag det här:

  • Hip-rop och sedan när jag kom på att det inte hette så; hip-pop (Hip-hop)

Vad ska ni hitta på idag då? Själv ska jag som sagt gå på dansträning och innan det ska jag nog plugga lite engelska.

Jaja, tjingeling,
Lina


Go'natt folket<3

Då ska vi se, ska alltså strax ta adjö till denna dag som börjar lida mot sitt slut.
Och vi har matteprov imorron, så jag önskar mig och mina söta vänner; Lycka till! ♥

Och sedan kan ju alltid magnifika Bamse få hjälpa till lite på traven.


Söta Bamse♥

Kram, kram och god natt,
Lina♥


Matemáticas...

... aquí venimos! (Matte... här kommer vi!)

Tittut!
Idag har vi har haft en helt vanlig dag i skolan, bland annat gjorde jag klart min klädhängare i slöjden (som jag för övrigt ska ha i min garderob, bild på den någon annan gång) .

Nu ska jag iaf försöka att göra lite matte innan jag och Puttinuttriga Papi ska åka och handla mat till ikväll.

Ha det nu jättetrevligt, alla rara! ♥

Kram,
Lina♥


"Det sjunde inseglet" ft. Lill-Linas

Haj Kaj, hammarpaj!
Har varit och ätit mat med Mami och Lotta, samtidigt som vi tittat på halv åtta hos mig. Riktigt mysigt program.
Efter det gick jag upp och gjorde detta inlägg, bilden där nere var lite knepig för när jag nästan var klar blev Paint jobbig och jag fick börja om.

Men banne mig, imorron måste jag minsann göra lite matte! (gjorde aldrig det idag) Men, det går nog bra, provet är ju ändå inte förens på torsdag, kan ju ändå plugga imorron)
Nu så avslutar vi inlägget med en scen från "det sjunde inseglet" av Ingmar Bergman 1957, fast med Fin, Fina Lina- remix.

Lill-Linas: Vem är du?
Matten: Jag är Matten.
Lill-Linas: Kommer du för att hämta mig?
Matten: Jag har redan länge gått vid din sida.
Lill-Linas: Det vet jag.
Matten: Är du beredd?
Lill-Linas: Min kropp är beredd, inte jag själv.
[Matten närmar sig Lill-Lina]
Lill-Linas: Vänta ett ögonblick.
Matten: Så säger ni alla. Men jag lämnar inga uppskov.
Lill-Linas: Du spelar ju schack, inte sant?
Matten: Hur vet du det?
Lill-Linas: Åh, jag har ju sett det i mattehäfterna och hört det i lärarnas genomgångar.
Matten: Ja, jag är verkligen en ganska skicklig schackspelare.
Lill-Linas: Du kan ändå inte vara skickligare än jag.
Matten: Varför vill du spela schack med mig?
Lill-Linas: Det är min sak.
Matten: Det har du rätt i.
Lill-Linas: Villkoret är att jag får slippa matten så länge jag står dig emot. Spelar jag dig matt, friar du mig.
[Lill-Lina räcker fram båda sina händer. Matten pekar på en av dem och får svart.]
Lill-Linas: Du fick svart.
Matten: Det passar ju bäst så. Inte sant?Oj, oj! Eftersom att Lill-Lina suger i schack, var det en lätt match för matten, så imorron får jag helt enkelt jobba på.
(Jag får verkligen dåndimpen, har aldrig varit bra på schack!)

Nåja, sov gott och dröm sött! ♥

Kram,
Lina

Hej hopp, gamla kalops!

Allt är finemang med mig, bör plugga lite matte bara, för vi har matteprov på torsdag, men jag har iaf skrivit ett boktips som ni kan läsa här nedan.

Allt var väl som vanligt idag, (försov mig inte!)  var i skolan idag, och sen var jag på trummorna, det gick fin, fint där mä'<3. Det var en ny där idag, han gick i åttan, och verkade riktigt trevlig, och han ägde på trummor!

Aja, strunt i det nu:-p, idag, efter spanskan (Vi har ganska stökiga spanska lektioner) så sa vår spanskalärare till en annan lärare:
- Ja, alltså, jag får ju bara dåndimpen på dem ibland!

(Nåt sånt där var det iaf)
Men jag menar, vem säger dåndimpen nu liksom, hur som helst, älskade jag det, så från och med nu är det offentligt bestämt:

Fin, Fina Lina ska från och med denna menings sista stavelse börja säga "dåndimpen" vissa tillfällen under dagen, då detta passar in.

Då var det bestämt.

Okej, vi gör ett försök:
- Nämen, oj! Vad långt detta inlägg blev, nu får jag dåndimpen!!!

Wii!

Okej, jag hatar vintern, den är bara kall och jobbig, man blir snorig och så får man pölsa i snön. Det är så himla mycket "snöpölse" alltså!. (Snöpölse kom jag på under förra årets ruggiga vinter, en dag när jag gick hem från skolan)

Snacka om att jag får dåndimpen på snön alltså!

Okej, nu bör jag sluta,
kram,
Lina♥


Tips

Hej igen!

Nu ska jag tipsa om en bok som riktigt har berört mig och som jag tycker; definitivt ska läsas. Boken heter "Tretton skäl varför" av Jay Asher och handlar om Hanna Baker som precis tagit självmord. Innan hon dog spelade hon in tretton band till tretton personer. Dessa personer var människor som på något sätt hade gjort sig skyldiga till hennes död. Dessa 13 band skickas i tur och ordning till personerna på banden.

Nu har banden nått Clay Jensen och boken utspelar sig under en kväll i staden där han bor, samma kväll som han lyssnar på banden.

Citat hämtat från "Flaskposten" av Sofia.
"Parallellt får Hannah på banden och Clay i nutid komma till tals.
Att läsa vad Hannah berättar på banden gjorde mig så sorgsen, personerna hon berättar om var så vidriga. Tänk tonårskillar som inte alls tänker på någon annan än sig själva, som startar rykten (om Hannah), rykten som sen sitter som berget och som gör att Hannah behandlas hemskt av nästan alla i sin omgivning. Jag blev ledsen eftersom jag redan från början visste att Hannah inte såg någon annan utväg än att dö. Samtidigt tyckte jag om att boken inte skulle bli en på slutet ”smörig-allt-fixar-sig-bok”."

Jag (Asså, jag, jag)håller med henne, om det mesta (kändes onödigt att i princip skriva exakt som henne, lättare att kopiera )
Boken gav mig rysningar under hela läsningen, och den var riktigt bra! Definitivt värt att ta några steg till bibblan, efter skolan, och ta med denna vackra bok hem.

Boken


Kram,
Lina


"Buu!"

(Nu blev ni förvånade va? Jag drog världens kortaste spökhistoria för er! Erkänn att ni blev lite knäsvaga:P )

Morsning korsning söta körsbär!

Som ni ser har jag inte bloggat på ett tag, men, jag kommer icke be om ursäkt eller säga något i stil med: Ta dig i kragen, Lina, blogga mera!
För det vet jag bara kommer bli ett ironiskt skämt.

Nåja, hur som haver (eller är det gud som haver? :P) så blev jag väldigt sugen på att blogga idag :P. 

Idag vaknade jag 8.05 av att mamma väckte mig, hon stack in huvudet i mitt rum och frågade: 
- När ska du gå upp idag? 
Jag började mumla och kom fram till att jag hade 5-10 minuter på mig innan jag skulle gå hemifrån för att hinna med bussen med mysigaste Fillan ♥. 
Så, jag klädde på mig, tog bort gårdagens finnkräm+ satte på ny, tog mackorna som mamma smörat lite fort och stack iväg! (Sedan satte jag upp håret på bussen och åt upp mackorna+ drack en loka i skolan innan lektionen börjat :P ) 

Annars har jag bara varit hemma och nu, ganska nyligen var jag på simträning, nice! :)

Ivf, måste gå och hjälpa mysigaste mami med att duka nu innan jag resten av kvällen ska ägna mig åt en stor hög med läxor (Fast det är okej, vi börjar 10.30 imorron ♥)

Jaja, vi avslutar med en bild jag hittade på google när jag gick i sexan. Jag tycker att den är ytterst söt ♥

 

Håller ni med?

Okej, vi hörs:-)  (Förr eller senare:P)

Kram,
Lina


RSS 2.0