Tips

Hej igen!

Nu ska jag tipsa om en bok som riktigt har berört mig och som jag tycker; definitivt ska läsas. Boken heter "Tretton skäl varför" av Jay Asher och handlar om Hanna Baker som precis tagit självmord. Innan hon dog spelade hon in tretton band till tretton personer. Dessa personer var människor som på något sätt hade gjort sig skyldiga till hennes död. Dessa 13 band skickas i tur och ordning till personerna på banden.

Nu har banden nått Clay Jensen och boken utspelar sig under en kväll i staden där han bor, samma kväll som han lyssnar på banden.

Citat hämtat från "Flaskposten" av Sofia.
"Parallellt får Hannah på banden och Clay i nutid komma till tals.
Att läsa vad Hannah berättar på banden gjorde mig så sorgsen, personerna hon berättar om var så vidriga. Tänk tonårskillar som inte alls tänker på någon annan än sig själva, som startar rykten (om Hannah), rykten som sen sitter som berget och som gör att Hannah behandlas hemskt av nästan alla i sin omgivning. Jag blev ledsen eftersom jag redan från början visste att Hannah inte såg någon annan utväg än att dö. Samtidigt tyckte jag om att boken inte skulle bli en på slutet ”smörig-allt-fixar-sig-bok”."

Jag (Asså, jag, jag)håller med henne, om det mesta (kändes onödigt att i princip skriva exakt som henne, lättare att kopiera )
Boken gav mig rysningar under hela läsningen, och den var riktigt bra! Definitivt värt att ta några steg till bibblan, efter skolan, och ta med denna vackra bok hem.

Boken


Kram,
Lina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0